Гарантия профессионализма

Гарантия защиты

Гарантия успеха

Юридическая компания «Гаранта»

Бесплатная юридическая консультация // Вопрос №10442

Анатолий, 19.06.2012
Мне 22 года. Только что закончил ВУЗ. На руках повестка на 20 августа. Я проживаю с дедом уже около 10 лет. Деду 86 лет. Родители инвалиды 2 и 3 групп, проживают отдельно. После окончания ВУЗа мне предложили хорошую работу, но с условием \\\"на длительное время\\\". Перечитав закон \\\"Про військовий обов\\\'язок і військову службу\\\", насколько я понимаю мне полагается отсрочка. Какие документы/справки мне нужно собрать, чтобы получить отсрочку?
Тема вопроса: Общение с государственными и контролирующими органами
Шоновний Анатолію!
Від
повідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII відстрочка від призову на строкову військову службу надається лише за рішенням районної (міської) призовної комісії. Згідно пункту 1 частини 2 статті 17 цього Закону передбачено, що відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб – громадян України, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати.
Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством. Тобто згідно статті 1 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» непрацездатними громадянами визнаються такі, котрі досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами, у тому числі діти-інваліди, а також особи, які мають право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника відповідно до цього Закону. Оскільки ваш дід досяг пенсійного віку, а батьки інваліди 2 та 3 групи, вони є непрацездатними особами.
Відстрочку від призову на строкову військову службу Ви не отримаєте у разі, коли у Вас є працездатні брати чи сестри незалежно від місця їх проживання.
Що стосується документів для надання до районної (міської) призовної комісії, то Ви повинні надати:
- заяву;
- копію паспорту да ідентифікаційного коду;
- оригінал та копію документу (посвідчення), який підтверджує непрацездатність діда (якщо він на Вашому утриманні) та батьків;
- довідку про склад сім’ї.

Дякуємо за цікаве питання. Більш детальну інформацію Ви можете отримати, скориставшись платною юридичною консультацією Юридичної компанії «Гаранта» http://garanta.com.ua/pconsult.php

З повагою, юрисконсульт Анастасія В’юненко
Юридична компанія «Гаранта» 788-70-20
www.garanta.com.ua
© 2007—2024 Юридическая компания «Гаранта». Юридические услуги и юридические консультации. г. Днепропетровск, Украина.
IT Movement